· 

Gele curry met mungboontjes

Stap 4:

Verhit olie in een pan, bak de uien 5 minuten op hoog vuur goudbruin. 

 

Stap 5:

Schep de uien uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 

 

Stap 6: 

Verhit olie in een pan. Bak de aubergine en voeg de currypasta toe. 

 

 

 

Stap 7: 

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 8: 

Giet de Mung bonen af, schep ze door de curry

 

Stap 9: 

Voeg de spinazie in delen toe, laat slinken

 

Stap 10:

Snijd de vis in stukken, leg deze samen met de garnalen in de curry. Doe de deksel op de pan en laat een paar minuten stoven op laag vuur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 11:

Garneer de curry met de gebakken uien en limoen. Serveer de curry met rijst. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

- 300 gram Mungbonen

- 1 Aubergine

- 1 pakje (fairtrade) gele currypasta

- 2 rode uien

- olie

- 400 ml kokosmelk

- 300 gram verse spinazie

- 250 gram Schelvisfilet (of andere witvis)

- een aantal grote (diepvries) garnalen

 

Stap 1:

Kook de mungbonen in water met zout in 20 minuten gaar.

 

Stap 2: 

Snijd de aubergine in blokjes

 

Stap 3: 

Snijd de ui in ringen


Reactie schrijven

Commentaren: 0