· 

Teriyaki Zalm

Ingredienten (voor 3 personen)

 

3 moten zalm

1 zakje Japanse teriyaki saus AH

250 gram noodles

400 gram roerbak groenten

1 rode peper in stukjes zonder zaadjes

verse koriander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

 

- Zet een pan met water en wat zout op het vuur voor de mie.

- Droog de zalm af en doe er wat zout en peper op.

- Verhit in een wok wat olie en bak de wokgroenten circa 8 minuten.

- Bak de zalm op hoog vuur aan iedere kant circa 3 minuten (rosé van binnen). Laat de zalm in

  aluminiumfolie even rusten.

- Doe de mienestjes in het kokende water, draai het vuur uit en laat 4 minuten staan.

- Doe de teriyakisaus en de gesneden rode peper bij de wokgroenten en laat even kort sudderen.

- Giet de mie af.

- Schep op elk bord wat mie, wat groenten met saus en leg de zalm ernaast. Bestrooi met koriander.